10–8 blev det i finalen mot Neptun från Stockholm. Det var en jämn kamp där Linköping, som var förhandsfavorit, till slut gick segrande inför sin hemmapublik.

Före tjejernas final hade LSF tre raka segrar. Det började på lördagen med 7–5 mot just Neptun. Det var hemmalaget inte jättenöjt med.

– Vi hade kunnat spela bättre, inte behövt bli så spännande, sade Paula Niidu-Boström som gjorde ett av målen.

Artikelbild

| Det krävs fart i en kontring i vattenpolo. Här går LSF till anfall i hemma-SM, en turnering som Linköpingslaget vann.

– Vi spelade skapligt i början och bra i slutet, sade Linnéa Åkerlund som också blev målskytt.

Möyfrid Hjalmarsson, en annan spelare i laget, sade att målet var att gå hela vägen. Möyfrid, som ni möter i ett videoinslag på corren.se, kommenterade:

– Vi behöver prata mer och passa säkrare. Men helt okej spelat.

LSF fortsatte med 8–6-seger mot Järfälla och 12–4-triumf mot Lugi.

Artikelbild

| Vattenpolo är tufft närkampsspel i bassäng. LSF:s spelare nummer 10, håller undan för en Neptunspelare.

På damsidan var det fyra lag som gjorde upp och på herrsidan sex lag i SM-slutspelet för juniorer. LSF:s grabbar nådde bronsmatch, men förlorade där på straffar mot Simvattenpoloakademin från Bjurlöv utanför Malmö.

Totalt arrangerades en SM-helg med 19 matcher i den vattenarena på Tinnis som lever för sista säsongen. Efter sommaren rivs den gamla bassängen.

Artikelbild

| Linköpings nummer 8, Paula Niidu-Boström, går upp för skott.

– Det blir en ny. Vi hoppas att de hinner få upp den till nästa säsong. Vi trivs jättebra här, säger LSF:s ordförande Jesper Lundqvist.

Simidrottsföreningen hoppas också att debatten om badsjön slutar med att badsjön blir kvar i oasen i centrala Linköping. Åtminstone en mindre del.

Artikelbild

| Försvarsspel av Linköping i gruppspelsmatchen mot Neptun, inför Linköpings avbytarbänk. Det var U18-SM för både herrar och damer i arenan på Tinnerbäcksbadet.

– Vi tränar och spelar en hel del i den och en mindre och lite djupare variant skulle fungera, menar Jesper Lundqvist.