LVC föll i rysare: "Ingen ledande spelare"

2–3 mot RIG Falköping var en förlust som sved för Linköpings VC. "Det känns tufft just nu", sa tränaren Milan Bratic efter matchen.

Agnes Elm var en av de bästa poängplockarna i LVC.

Agnes Elm var en av de bästa poängplockarna i LVC.

Foto: Lasse Jansson

Linköping2020-10-17 19:47

Serben suckade tungt efter lördagsrysaren i sporthallen. Efter en svängig match såg LVC ut att ha greppet i det femte och avgörande setet vid ledning med hela 10–3, men hemmalaget föll ihop mot slutet och Falköping vände till 15–12.

– Vi gjorde misstag på misstag och för många spelare gick och tänkte på att vi kommer förlora matchen istället för att tänka att vi ska vinna den. Tyvärr har vi ingen ledande spelare i laget som kliver in och säger "jag fixar det här" när det går tungt. Men vi är unga och kommer att lära oss massor under säsongen, sa Milan Bratic.

Hans tuffa ledarstil har varit en stor omställning för många i LVC och det jobbas kontinuerligt på att hitta en medelväg som fungerar för alla parter.

– I min värld är vi för trevliga och saknar lite aggressivitet. Falköping hade två tjejer som sa "ge bollen till mig". Så måste några spelare vara hos oss också, sa Milan Bratic. 

Det har varit en minst sagt annorlunda vecka för det unga LVC-laget med manfall i förra helgens match mot Iksu och konstaterade covid 19-fall i truppen efter det. LVC hade bara sex, sju spelare på träningen i början på veckan, men till matchen mot Falköping saknades bara två spelare.

– Det blev lite rörigt att få ihop det, vi har inte kunnat träna ordentligt. Förhoppningsvis är alla tillbaka snart, sa Milan Bratic.

Nästa helg väntar tuffast tänkbara uppgift: Engelholm på bortaplan.

Bästa poängplockare mot Falköping: Sandra Abrahamsson 15, Agnes Elm 13.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!