LÄS MER: Rysare gav dubbel lycka för Sturehed

Det tredje och sista kvasteget spelas under sex dagar och inleds i Lumine på lördag, där drygt 150 spelare tävlar om att komma med på Europatouren nästa säsong. Topp 25 och delningar får ett fullt kort på Europatouren, för Henric Sturehed är det ett självklart mål. Men även om han skulle misslyckas blir det spel på Europatouren under 2019.

– Det är alltid svårt att säga exakt hur många tävlingar jag får spela i så fall, men blir det som i år handlar det om 13–14 stycken, säger Henric Sturehed.

Kvalskolans sista steg är en extremt viktig tävling och anspänningen är högre än under en vanlig vecka på touren.

– Den betyder såklart väldigt mycket, det märks av. För egen del är det ingen jätteskillnad jämfört med de andra tävlingarna jag spelat i år, jag känner mig ganska lugn, säger Henric Sturehed.

Landerydsspelaren har varit tävlingsledig i några veckor och har kunnat fokusera på träning, under några dagar fanns tränaren Petter Ederö med i Spanien.

– Det är inga stora grejer vi ändrar på, men när man tävlar vecka ut och vecka in är det lätt att tappa lite av grundtekniken. Nu har jag tränat på bra och slagmässigt känns det riktigt bra, säger Henric Sturehed.

Även Niklas Lemke, uppvuxen i Linköping men numera tävlande för Öijared, finns med i startfältet. Lemke har gjort en mycket fin höst på challengetouren med flera topplaceringar och blir att räkna med på Lumine.