– De erbjöd mig en intressant utmaning som jag inte kunde tacka nej till, säger fotbollskommentatorn till Sportbladet.

Jesper Hussfelt, som är uppvuxen i Malmslätt i Linköping, inledde sin karriär i rutan med lokal-tv och gick sedan vidare till Canal plus, C more och TV4. Där har han kommenterat det mesta i fotbollsväg och under sommarens VM i Ryssland fanns han på plats vid 14 matcher.

Men när kontraktet går ut den 31 december tar alltså resan hos TV4-gruppen slut. Hussfelt blev, enligt Sportbladet, erbjuden ett nytt kontrakt men valde att tacka nej. Istället hoppade han på utmaningen hos nya streamingtjänsten Strive, som har rättigheterna till både spanska La Liga och italienska Serie A.

Artikelbild

| Den före detta fotbollsspelaren Anders Andersson och Jesper Hussfelt har kommenterat många matcher tillsammans hos TV4-gruppen.

– Det handlar om att vara mer på plats i de sydeuropeiska länderna, i Spanien och Italien. Jag kommer kunna vara närmare matcherna och spelarna och det är något jag har drömt om, säger Jesper Hussfelt till Sportbladet.

Under hösten har La Liga- och Serie A-matcherna kommenterats av engelska kommentatorer, men nu får alltså de svenska abonnenterna höra en bekant röst framöver.

– Det känns fantastiskt för mig. Det handlar om en tv-värld som håller på att förändras. TV4 är stora i Sverige, men IMG som står bakom Strive ger mig en möjlighet att komma ut i Europa och testa en ny plattform som säkert kommer förändra tv-landskapet. Det är stort att få ta det steget, säger Jesper Hussfelt till Sportbladet.

Enligt Sportbladet kommer även Christoffer Svanemar, Adam Pinthorp och Christopher Kviborg kommentera matcher hos Strive.