Lögdbergs första SSL-mål var förgäves

Emil Lögdberg satte bollen i krysset för sitt första mål i SSL. Men något firande efter matchen blev det inte eftersom Linköping innebandy föll tungt mot Helsingborg.

Emil Lögdberg gjorde

Emil Lögdberg gjorde

Foto: Claes Nilsson

Innebandy2019-10-20 18:30

Gästernas kyla räckte längst i sporthallen och tre poäng hamnade i Skåne när 3-4 (1-1, 1-2, 1-1) lös på resultattavlan. Emil Lögdberg gjorde en utmärkt insats och kryddade det med ett vackert mål, men sa efteråt:

– Skönt att det släppte med målet, så slipper man tänka på det. Annars . . . äh, vi har inte marginalerna med oss samtidigt som deras målvakt (Jonathan Edling) gjorde en riktigt bra match. Han ska vara med i landslaget tycker jag, sa Emil Lögdberg.

I sin sjunde SSL-match kom första målet. I slutet på den första perioden tog han några snabba kliv framåt från sin backplats och drog till. Bollen satt som gjuten i krysset.

– Det var mest tur, sa Emil Lögdberg.

Jaså?

–  Ja, den tog på en av deras spelare innan den gick i mål. Men det var ju bra att ni på läktaren inte såg det.

Tillsammans med målvakten Andreas Blom var han Libks bästa spelare under söndagseftermiddagen, men till några poäng räckte det inte. Det var en svängig match mellan två jämna lag där Helsingborgs rutinerade Linus Nordgren blev hjälte med sina två mål. Libk försökte trycka på så gott det gick och skapade en hel del chanser, men Helsingborgs kontringar var livsfarliga och gästerna hade bland annat ett par skott i ribban. Libk spelade sex mot fem i dryga två minuter mot slutet, men Jonathan Edling höll tätt.

– De stod bara på egen planhalva i två perioder, sa Emil Lögdberg, som tog klivet från division 1-laget FBC till Libk inför den här säongen.

Sju matcher i SSL. Har du kommit in i det?

– Med två femmor får man mer känsla för hur tempot är. Jag är inte längre lika rädd för att göra misstag och bli bänkad, det var mer i de första matcherna, sa Emil Lögdberg.

Tränaren Johan Astbrant gillade också det han såg av den unge backen.

– Han tar mest initiativ och spelar med självförtroende. Kul, men jag vet inte vad det säger om övriga spelare, sa Astbrant, som var tydligt besviken efter matchen.

– Det är alltid svårt att anlysera så här tätt inpå, men jag tycker att vi saknar passion och hjärta. Vi ser liksom inte vikten i matchen. Jag vet inte om det har med vår dåliga trend att göra, men vi uppträder ganska ängsligt, sa Johan Astbrant.

Förutom Emil Lögdberg blev Matej Jendrisak och Simon Palmén målskyttar för Libk. 

– Vi släppte in fyra mål på fyra individuella misstag. Det håller inte, sa Johan Astbrant och suckade.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!