Mittfältaren BesartKalludra, närmast från Motala AIF.

Målvakten Gabriel Bulut, närmast från Arameiska Syrianska i Norsborg.

Och så backen Filip Svenberg, närmast från Varberg i Superettan.

Artikelbild

| Besart Kalludra och Gabriel Bulut presenterades som nyförvärv för Linköping City av sportchefen Michel Aldemir.

Två av dem, Kalludra och Bulut, fanns på plats på Linköping Arena när nyheten släpptes och sportchefen Michel Aldemir hälsade sina nya spelare välkomna.

– Det är glädjande att vi kan presentera tre riktigt bra nyförvärv till vår redan starka trupp. Alla tre kommer passa väldigt bra in i laget och lyfta oss ännu en nivå.

För målsättningen för årets serietvåa är glasklar:

– Sakta men säkert håller vi på att forma nästa års trupp och med de här tre spelarna, och några till som vi hoppas få klart med ganska snart, visar vi var skåpet ska stå. Vi vill göra en bättre säsong än vi avslutat för några månader sen, någon annan målsättning finns inte.

BesartKalludra kommer senast från Motala AIF där han var med och ramlade ur ettan.

– Jag var egentligen sugen på något högre upp, men när jag kom hit och fick träffa folk runt laget, se arenan och snacka lite med några killar jag spelat ihop med tidigare kändes det helrätt, säger han. Det är en kul resa som klubben är inne på.

Gabriel Bulut har tidigare spelat för flera Linköpingsklubbar och vänder nu hemåt efter att ha lämnat stan 2003. Han har spelat bland annat med BK Forward och Syrianska.

– När vi beslutade oss för att flytta hem var det här mitt första alternativ. Jag ville verkligen spela här och gillar klubbens sätt att satsa. Och kanske kan jag bidra med en hel del rutin.

Den tredje spelaren, 25-årige Filip Svenberg, studerar i Linköping och har rutin från flera säsonger med Varberg i Superettan.

– En mycket duktig back med stor spelförståelse och starkt huvudspel, berättar Michel Aldemir.

Laget börjar försäsongen redan den 4 januari.