Som Corren skrev om under fredagen blev det till sist klart att den tidigare Åtvidaberg-spelaren Álberis da Silva går till Linköping City. Brassen presenterades på en presskonferens under fredagskvällen och managern Melke Alan är mycket belåten över sitt nyförvärv.

– Vi är väldigt nöjda över att äntligen ha knutit oss till Álberis. Det är väldigt kul att ha honom här utifrån hans meriter och det jag sett av honom på träningarna, Jag har sagt att det kommer hända grejer och nu hände det. Men det kommer hända mer grejer, lovar Alan.

Vad är det som Álberis är bra på?

Artikelbild

– Dels har han rutinen, men även kvalitén såväl defensivt som offensivt. Han har flera spetskvalitéer och vi är glada att han nu är en del av oss.

Klockan 14 under lördagen spelar Linköping City viktig hemmamatch mot Karlslund och trots att Álberis da Silva blev klar dagen före match är han spelklar, men om det blir från start eller inte återstår att se.

– Nej, han kommer sitta på bänken (skratt). Vi får se, men troligtvis kommer han spela, säger Alan.

Inför säsongen värvade ni in Dinko Felic och nu Álberis da Silva. Vad ger det för signaler?

Artikelbild

| Alberis da Silva kan missa derbyt mot Smedby.

– Jag hoppas att folk förstår att vi verkligen försöker. Det är lite skillnad när man tar in folk långt utifrån, men da Silva är en Linköpingskille så det blev mycket enklare och det gick mycket snabbare att lösa honom.

Álberis da Silva lämnade Åtvidaberg i mars månad efter sju år i klubben. I stället valde han att skriva på för Lambohov i division 5.

– Jag ville hålla igång med fotbollen och göra det jag älskar. Jag ville hjälpa dem och jag hade en bra tid där.

Sejouren i Lambohov blev dock bara knappa halvåret och nu blir det alltså spel i division 2 för da Silva. Brassen säger så här om sin nya klubb:

– Jag har bara hört bra grejer. Jag känner vissa spelare, antingen som spelat i Åtvidaberg eller som jag mött. Men som sagt, jag har bara hört bra grejer.