FOTBOLL I kväll sparkas säsongens andra Mjölbyderby igång. Mjölby AI gästar Mjölby Turabdin i en prestigefylld match på Vifolkavallen.

– Grabbarna i laget är väldigt laddade. Vi har tränat extra just för den här matchen och nästa (mot Mjölby Södra).

Så låter det när Corren ringer upp Mjölby Turabdins tränare, Lahod Lahdo. Det märks att den här matchen betyder lite mer än alla andra.

– Det är nerver inblandade och väldigt mycket prestige på spel. Känslan i laget är väldigt bra, säger Lahdo.

Det är inte lika uppspelt när Mikael Brandt, tränare för Mjölby AI, kommer till tals.

– Matchen betyder inte allt för mycket. Det står tre poäng på spel, precis som i vilken annan match som helst. Men det blir ju lite lättare att gå runt på stan vid seger, säger Brandt.

– Derbyn lever lite av sitt eget liv, det blir tuffare och publiken är större än vanligtvis. Förlusterna blir jobbigare samtidigt som vinsterna blir skönare.

Säsongsstarten för Mjölby Turabdin har varit allt annat än vad klubben hoppades på. Laget befinner sig just nu på en åttonde plats i tabellen, fem poäng upp till Mjölby AI.

– Vi är besvikna på starten, men nu känns det som att vi har hittat rätt. Vårt mål för säsongen är att etablera oss och få en bättre placering i tabellen än förra året. Men om vi skulle ta oss hela vägen till uppflyttning är vi förberedda för det, säger Lahod Lahdo.

Matchen sparkas igång 19:00 på Vifolkavallen i Mjölby.