Lovande genrep - men olyckliga skador för RP

Det bästa: det var en insats i genrepet som lovade mer för RP. Det sämsta: skador på både Robin Johansson och David Näsman.

Robin Johansson riskerar att missa RP-premiären.

Robin Johansson riskerar att missa RP-premiären.

Foto: Claes Nilsson

Handboll2019-09-07 18:47

– Framförallt med Robin finns det nog en risk att premiären är i fara. Men vi får avvakta och se vad som under veckan. Vi tar inte ut något i förskott, sa Magnus Oscarsson, tränaren, efter 29–30-förlusten mot Amo.

Nästa helg väntar allsvensk handbollspremiär för båda lagen – som går in i säsongen med helt olika förutsättningar. Amo gör en satsning med Sävehofs guldtränare Andreas Stockenberg som ansvarig och med ett stort antal nyförvärv av klass som ska lyfta laget ytterligare.

För RP är läget mer osäkert med ett ännu yngre och mer oprövat lag jämfört med tuffa säsongen i fjol.

– Jag har sagt det tidigare och för oss handlar mycket om bredden måste bli vår styrka. Det förutsätter att alla gör sin del och det tyckte jag verkligen att alla gjorde nu. Klart att det fanns saker att förbättra, det gör det alltid, men det var inte så långt från vår maxkapacitet, sa Oscarsson Söder efter genrepet i Alstermo.

Det var jämnt under större delen av matchen och RP ledde i början av andra halvlek innan vändningen kom. I det sammanhanget spelade det förstås också in att både David Näsman och Robin Johansson tvingades utgå på grund av skadad fot respektive axel.

Förhoppningen är att båda ska vara redo för seriestart mot Tyresö, men besked väntas under veckan

–  Svårt att säga nu, sa tränaren.

Om du bortser från skadorna –  är ni där ni ska vara?

– Jag tycker det. Det blir alltid annorlunda när det är poäng på spel, men vi visade ett självförtroende i spelet som jag gillade. Jag hoppas och tror att vi är redo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!