Hon tog lite vatten ur flaskan efter att ha lämnat Kopparvallens konstgräs. Närmast på schemat: en titt in i A-lagets omklädningsrum. Men före det besöket passade Lovis på att sammanfatta den cirka 45 minuter långa träningen med ÅFF:s A-lagsspelare. Klubbens ungdomslag hade bjudits in för att träna med Dardan Mustafa, Ludvig Holmertz, Khalid Abukar och de andra. Åtta av nio lag kom. Det nionde hade match.

– Allt var roligt, men roligast var att dribbla, tyckte Lovis Nagel.

Det verkade många andra också tycka, att dribbla av Dardan Mustafa med en överstegsfint fick många unga fotbollsspelare att le.

Lovis ingår i ett ÅFF-lag för flickor födda 2007-2010 som drog igång verksamheten i våras. Hittills har det blivit träning och träningsmatcher, och Lovis har redan fått smak för fotboll.

– Det är mycket energi i fotboll. Och det är ju bra att springa, säger hon.

Dans och ridning i all ära, men fotboll är nummer ett tycker Lovis.

ÅFF:s assisterande tränare Rickard Johansson är mannen bakom idén med att bjuda in ungdomslagen till en träning med A-lagsspelarna. Klubben har haft liknande arrangemang tidigare, men inte i den här storleksordningen.

– Det är viktigt att få ihop allt från A-laget ner i ungdomsleden. Jag hoppas det här kan återkomma och föreningen kör vidare även om inte jag skulle vara kvar i klubben, säger Rickard Johansson.

Utöver onsdagens träning på Kopparvallen blir ungdomslagen presenterade i paus på ÅFF:s matcher, där varje namn ropas ut av speakern.

– Det är kul för barnen att få applåder och känna att någon tittar på dom, säger Rickard Johansson.