– När vi kom till spurten kändes det ganska lugnt. När han försökte slå till så var jag med på en gång och kunde svara, säger Lucas Eriksson.

Det blev ett rätt ryckigt lopp över drygt 18 mil runt Båstad. Drygt 100 cyklister var med från början och den första utbrytningen kom redan på det första av tolv varv på banans slinga.

Där satt ingen Maif-cyklist med, däremot Marcus Jansson från Linköpingsklubben CK Hymer. De fick hållas i åtta varv, efter det blev det en ordentlig fartökning i klungan som snart var ifatt.

– Vi kände oss gaska trygga i laget för det var fler av de bästa lagen som inte hade någon med i första klungan och avståndet blev aldrig så stort, säger Lucas Eriksson.

I nästa utbrytning med tio cyklister hade Maif tre deltagare med, bröderna Lucas och Jacob Eriksson samt Isac Lundgren.

Jacob Eriksson gick sen loss med två andra cyklister, men med två varv kvar var man upphunna igen, av Lucas Eriksson och två cyklister till. I den tyngsta backen på banan körde Lucas hårt och kom loss tillsammans med Tobias Ludvigsson, CK HVR16, och de höll undan tillsammans in till en spurtduell.

Där hade Lucas Eriksson totalt kontroll över det som hände och vann klart.

– Jag har haft en okej spurt tidigare, men utvecklat den lite till och kände mig stark när det skulle avgöras.

Jacob Eriksson blev näst bäste Maifare, på sjunde plats. Isac Lundgren var 16:e.

Bäste Hymercyklist blev Marcus Jansson på en 20:e plats.

I damseniorernas linjelopp blev det en niondeplats för Motala AIF:s Ida Wånggren, en placering hon var lite missnöjd med.

– Jag hade hoppats på lite mer, men det var tufft, sa hon efter målgång.