Hylte/Halmstad valde lite oväntat seriefemman Linköping när man som seriesegrare fick välja kvartsfinalmotståndare bland lagen som placerade sig på platserna 5–8 i grundserien.

– Ja, vi blev lite förvånade faktiskt, det fanns ju två naturligare val alldeles runt knuten för dem. Samtidigt blir det ju naturligtvis riktigt bra tändvätska för tjejerna så länge man inte känner sig slagen på förhand och det gjorde vi definitivt inte, menade Linköpings tränare Mathias Gustafsson.

Under den första kvartsfinalen som spelades på söndagseftermiddagen i Linköpings sporthall funderade nog Hylte/Halmstad både en och två gånger sitt val av motståndare. Matchen slutade visserligen 3–1 i set (23-25, 26-28, 25-22, 13-25) till bortalaget som därmed kopplar greppet om kvartsfinalserien som avgörs i bäst av fem matcher. Men Linköping var med riktigt bra i de tre första seten och skakade storfavoriten ordentligt fram till fjärde där orken tröt och Hylte kunde avgöra relativt enkelt.

– När vi hamnade i underläge med ett par poäng där i inledningen av fjärde så blev det tufft för oss, men rent generellt skulle jag vilja påstå att vi gör säsongens bästa match idag, menade Gustafsson.

I det andra setet tappade Linköping en 17–8-ledning till 18–18 och tillslut även setet med 26–28, att då ändå komma ut och vinna tredje set imponerar och kanske kan LVC skrälla ytterligare när match två och tre spelas i Halmstad 20 och 25 mars?

Bästa poängplockare, LVC: Isabelle Falck 18, Alison Youlten 12.