Konceptet är enkelt. Spring så många varv som möjligt runt torget i Motala på en halvtimme. Arrangörer för motionsloppet var i vanlig ordning IFK-bandyn. Totalt deltog ett drygt 50-tal löpare i arrangemanget.

– Det gick jättebra. Det här innebär ett ett rejält ekonomiskt tillskott för oss. Och sedan är det ju roligt att vi kan synas även på sommartid, säger IFK:s klubbchef Pär Beckne.

Hur mycket pengar tror du att ni får in?
Artikelbild

| Löpare. IFK:s klubbchef Pär Beckne och föreningens ordförande Bo Ribers kämpade på i värmen.

– En bit över 150 000, säger Pär Beckne.

Som löpare får man även möjligheten att skaffa ett flertal personliga sponsorer som lägger 50 kronor eller mer för varje varv man springer. Pär Beckne själv hade, i vanlig ordning, sin tröja fylld med olika sponsornamn.

– Jag sprang totalt 18 varv. Det är jag jättenöjd med. Där någonstans brukar jag ligga, säger Beckne.

– Vi springer ju på kullersten och det kan vara tungt. Sedan är faktiskt uppförsbackarna jobbigare än vad man kan tro, tillägger han.

Artikelbild

Flest varv av alla sprang IFK-spelaren Viktor Spångberg som hann avverka 26 varv innan tiden var slut.

– Det är kul att vinna. Nej, men det handlar ju om att dra in pengar till föreningen. Så det är ju därför vi springer, säger Spångberg och fortsätter:

Artikelbild

– Det är ett ganska tungt underlag att springa på och det går lite upp och ner så där. Men det är roligt med publiken som är med en hela tiden.