20-årige försvararen Jonathan Hellqvist har startat 8 av 15 matcher i division 2 den här säsongen. Nu står det klart att han lämnar Motala AIF med ett halvår kvar på kontraktet.

Maif-tränaren Christer Persson:

– I samtal, på Jonathans initiativ, har vi blivit eniga om att han spelar resten av säsongen i Mjölby. I detta fall har vi valt att se till spelarens bästa och tillgodose hans önskemål om mer speltid. Vi önskar Jonathan lycka till och kommer givetvis följa honom under hösten.

Nu har alltså Jonathan Hellqvist blivit klar för spel i division 3, för Mjölby AI.

– Det är en etablerad division 2-spelare så han blir en jätteförstärkning för oss, säger Mjölbys tränare Daniel Friberg-Carlsson.

– Det är en Mjölbykille från början så vi har alltid haft honom i tankarna, men han har ju varit låst med Maif. Nu kände "Jonte" att han ville ha garanterad speltid under hösten och Maif kunde inte säga till hundra procent att han får spela. Han har en del kompisar i laget och vi är med i toppen av trean nu så då kunde vi locka hit honom, säger Mjölbytränaren.

Nyförvärvet ses som en viktig förstärkning inför hösten.

– Vi har haft lite problem i försvaret så det är perfekt att få in Jonathan (Hellqvist) som mittback. Han kan också användas som sittande mittfältare och ytterback om det skulle behövas.

Mjölbytränaren tycker att samarbetet med Maif kring övergången gick smärtfritt.

– Det var inga problem alls. De ville nog behålla honom, men eftersom Jonathan själv gärna ville byta klubb så valde de att godkänna det. De vinner ju inget på att ha en spelare som inte vill vara där, säger han.

Mjölby AI har som nykomling överraskat och ligger tvåa efter vårsäsongen. Nu siktar laget på att ta en kvalplats.

– Från början var målet att hålla sig kvar och det var nog ingen som trodde det skulle gå så här bra. Nu har vi bestämt oss för att bara gasa på och verkligen ge det chansen de här sista nio matcherna. Vi ska försöka ta andraplatsen så vi får kvala, säger Daniel Friberg-Carlsson.