– En bra genomkörare för samtliga som spelade idag. Det är klart att vi vill vinna och det gjorde vi inte, men prestationen är helt okej, säger Maif-tränaren Christer Persson efter förlusten mot division 1-laget Karlslund.

Maif hade ett par kontringslägen, men lyckades inte förvalta något. Istället gjorde bortalaget 0-1 i 22:a minuten.

– Vi jobbade på vårt låga försvarsspel idag och ville skapa målchanser genom att få till omställningslägen. Det tycker jag att vi lyckas med i perioder.

Artikelbild

| Maif-tränaren Christer Persson.

Matchen var ganska jämn, men gästerna var strået vassare. Karlslund utökade sin ledning i 52:a minuten efter ett individuellt misstag. 0-2 blev också slutresultatet.

– Utifrån skadeproblemen vi har tycker jag att vi gör det bra. Vi skapar några lägen som kunde resulterat i mål. I det stora hela ser det bra ut idag, säger Persson.

Skadorna öppnade upp för unga spelare att få chansen. 15-åringen Ahmed Qasem startade matchen som högermittfältare och 18-årige Jordan Östling spelade på topp.

– Ahmed gör det bra, tar mycket ansvar defensivt och har några fina aktioner framåt. Jordan får en lite otacksam roll där han får jobba väldigt hårt i försvarsspelet, men han är lojal och tar de löpmeter som behövs. Det är roligt att kunna ge akademispelarna chansen att få spela i A-laget, säger tränaren.

På tränarbänken i bortalaget satt en gammal Maif-stjärna, i form av Samuel Wowoah, som gjort hundratals Allsvenska matcher.

– Oj, det var många år sedan jag spelade i Maif, men det känns alltid lite speciellt för mig att vara här, säger Wowoah, som är imponerad av Maif.

– Det är ett bra lag. Varje gång jag mött Maif genom åren har det känts som de har en bra spelidé. Det verkar vara ganska mycket nytt, så det är en del att jobba på, men det är ett bra fotbollslag. Jag tror de kommer kunna göra en bra säsong, säger Karlslundstränaren.