När Maja Nilsson förra helgen hoppade i Nordenkampen kände hon av den fotskada hon ådrog sig när hon trampade snett i början på åren. Förhoppningen var att en vecka utan hoppning skulle göra att hon inte skulle störas av det under SM-tävlingarna i Gävle.

Men redan på inhoppningen förstod hon att det skulle bli problem.

– Det gjorde ont från början. Men jag tänkte att jag provar, säger Maja som efter tävlingen inte kunde dölja hur besviken hon var över att foten hindrade henne från att på allvar kunna utmana Erika Kinsey och Sofie Skoog om de ädlaste medaljerna.

Artikelbild

| Coachning. Tränaren Patrik Von Corswant hade helst nästan sett att Maja Nilsson avstått från att tävla.

Men trots smärtorna så gjorde hon ett försök att ge dem en match. Efter att hon säkrat bronset genom att ta 1.83 stod hon över 1.86 och sparade sig till 1.88.

– Det kändes så mycket på 1.83 så jag ville vila foten några extra minuter, säger Maja och det var nära att viljan tagit henne över 1.88. Men med den smärtande foten så kom inte det där riktiga lyftet och en sammanbiten Maja fick från sidan se Erika Kinsey hoppa 1.92 och ta hem guldet före Skoog.

– Jag är jättebesviken, jag ville så mycket mer, säger Maja som hade sin tränare Patrik von Corswant på plats i Gävle.

Han berättade att han nästan helst sett att hon hade avstått tävlingen.

Artikelbild

| Pallen. Sofie Skoog, Erika Kinsey och Maja Nilsson med sina medaljer.

– Men det går ju inte med den tävlingsskallen hon har. Men det syntes ju direkt i första hoppet att det hämmade henne. Hon blir försiktig i kurvan och har inte den fart hon brukar ha in mot ribban och då går det inte att hoppa 1.90, säger von Corswant som nu tänker se till att skadan får läka ut innan träningen inför utomhussäsongen inleds.

– Att börja träna för tidigt efter en skada är sånt som gör att karriärer tar slut alldeles för tidigt, säger han.

Artikelbild

| Guldhopp. Erika Kinsey slog till och hoppade 1.92 vilket räckte för att vinna guldet.

Maif hade även Emelina Wirebro, tresteg, och Sara Forssell i viktkastning med i SM-tävlingarna. Av de båda lyckades Forssel bäst när de båda nu för första gången utmanade seniorerna.

– Jättekonstig känsla att komma till en tävling och tävla mot helt nya personer, säger Forssell som fick se en av förhandsfavoriterna, Tracey Andersson, drabbas av SM-nerver och bli utslagen efter tre ogiltiga försök.

Artikelbild

Sara Forssell

Det drabbades Forssell inte av.

– Jag var jättelugn. Men jag blev lite nervös inför tredje, säger Forssell och förklaringen till det var att hon i sitt andra kast fick till ett kast som hade kunnat ta henne vidare till de tre sista omgångarna. Om den hade landat i kastsektorn.

– Det var lite surt att de den gå in i väggen. För det hade varit nytt pers. Men det tar vi nästa helg på JSM, säger Forssell.