– Vi körde på i första halvlek, sen tog vi kväll, kommenterade tränaren Mattias Sjöholm och log.

11–1 blev det. Men det kunde ärligt talat ha blivit ännu mer.

9–0 i paus var faktiskt i underkant och bara 2–1 i andra halvlek var - inget vidare.

Artikelbild

| Jussi Aaltonen i IFK:s mål hade inte särskilt mycket att göra mot Tranås. men han räddade det här friläget.

– Nä, jag håller med. Men vi tränade på lite andra saker efter paus, som inte handlade om att göra mål. Det blir lätt så här när man är helt överlägsen, men vi fick i alla fall ett bra ispass till.

Flera spelare saknades i laget redan inför matchen och efter en knapp timme klev både Viktor Spångberg och Daniel Lehnbom av.

– Det var bestämt sen innan, inga konstigheter i det, sa Sjöholm.

Segern var IFK:s sista chans till träningsmatch, nu väntar en veckas träning med sammanlagt tre pass innan premiären på fredag, mot Vänersborg borta.

Artikelbild

| IFK Motala gjorde 11 mål mot Tranås i genrepet.

– Det blir ett pass i rinken under måndagen, två pass här nere i Vetlanda på onsdag och så ett barmarkspass kvällen innan premiären på torsdag. Sen ska vi nog vara redo, sa han och flinade.

Jussi Aaltonen, målvakten, hade inte särskilt mycket att göra den här förmiddagen. Han räddade förvisso både en straff och ett friläge i den förta halvleken men fick annars mest stå och titta på.

Artikelbild

| Philip Florén gjorde tre mål när IFK vann genrepet mot svaga Tranås med 11-1.

Efter paus blev det ett baklängesmål, vilket trots allt inte berörde honom nämnvärt.

– Nej, det spelar ingen roll. Huvudsaken är att vi vinner matchen, att vi inte höll nollan spelar ingen roll.

Han kan nu se tillbaka på en lång försäsong och starten på en vinter då han förhoppningsvis får göra sin första hela säsong i elitserien.

Den förra avbröts ju hastigt och mindre lustigt när han stoppades från spel av läkare och tvingades till en operation i hjärtat.

– Som det är nu har jag nog spelat fler landskamper än elitseriematcher, men det ska vi ändra på nu, sa han och skrattade.

Så sent som för en vecka sen var han på återbesök hos läkarna som då gav klartecken att spela vidare.

– Allt såg bra ut och det är jätteskönt. Jag har kunnat träna på ordentligt hela sommaren och inte haft några problem, men det är alltid skönt när även läkarna säger att allt är okej.

Sett bra ut tycker han också att det gjort under den långa försäsongen.

– Jag skulle säga att vi idag är ungefär där vi var vid årsskiftet i fjol. Många av spelarna från förra året är kvar i laget och vi har kunnat fokusera på smådetaljer istället för de stora dragen i spelet. Det gör att vi är betydligt längre fram nu än inför premiären förra året.

Och själv ser han som sagt fram emot fredag.

– Det är alltid speciellt och extra pirrigt med en premiär, men det ska framförallt bli kul att börja spela matcher som gäller poäng. Vi bandyspelare har en väldigt lång försäsong och nu är man rätt trött på det.