– En spelare som betyder jättemycket för laget. Det märktes under förra säsongen att han inte bara tog klivet ner i tvåan för att lattja lite, utan att han är tillbaka i moderklubben för att leverera, säger tränaren Emil Stille. Så det känns verkligen jättebra att han fortsätter den här resan med oss.

I dagarna blev också serielindelningen klar och Solfjäderstaden kommer att spela i division 1 Östra Götaland. Övriga lag i den serien är FBC Kalmarsund Ungdom, Hovshaga AIF, Hovslätts IK, Ledberg IBF, Linköping FBC, Jönköping IBK Ungdom, Olofströms IBK, Sävsjö IBK, Vetlanda IBF, Växjö IBK U och Åby IBK.

En lottning som fick Jönköpingsbon Emil Stille att jubla.

– Det var faktiskt så. Allt blir så mycket enklare när jag får betydligt närmare till många av bortamatcherna i och med att jag bor mitt i smeten runt de flesta av lagen.

Dessutom har du bättre koll på motståndarna?

– Nja, jo kanske lite. Jag såg rätt många av Hovslätts och en del av Jönköpings matcher när det passade, så de kan jag rätt bra. Sen är det en hel del nya lag, både uppifrån och nerifrån, som man har sämre koll på än så länge.

Truppen samlas på tisdag för en första upptaktsträff. Då ska träningsupplägg, träningsmatcher och eventuellt läger presenteras.

Jens Larsson är med i sportgruppen som jobbar med de frågorna.

– Vi håller som bäst på att sy ihop ett upplägg med läger och matcher, men är inte riktigt klara än.

Han säger att man dessutom jobbar fortsatt hårt för att spetsa truppen ytterligare.

– Vi har trådar ute på flera håll och bearbetar ett antal spelare.

Martin Hovlund?

– Honom håller vi kontakt med.