Att det var en nykomling (Linköping City) som tog emot en serieledare (Carlstad United) syntes inte på Linköping Arena denna soliga söndagskväll. City tog hand om taktpinnen och vågade verkligen spela ut med en hög press och en fartfylld offensiv. Från läktarhåll såg City verkligen inte ut som en nykomling, utan mer som det toppkonkurrerande lag man är.

På en av kanterna sprang Levon Pachajyan fram och tillbaka och matade in inlägg.

– Det var utmanande att inte näta och ibland blev det lite frustrerat, men vi lät det rinna av och jag tycker vi höll oss hyfsat fokuserade, säger Pachajyan.

Artikelbild

| En solig söndag bjöd på fin fotboll.

– En poäng mot topplaget är inte dåligt så jag är stolt över laget, tillägger Terbunja.

Till andra halvlek kom bägge lagen ut från spelartunneln med härlig energi och matchbilden med ett City som förde spelet och ett Carlstad som var farligt på omställningar höll i sig.

– 19­–9 i skott och 0–0, sevärt var det iallafall men surt för oss att inte göra något mål på allt vi skapade, summerar Citys tränare Alan matchen.

Så trots stolpskott, cykelsparkar och ett regn av målchanser blev det så att City fick vandra hem mållösa från sin hemmaborg.

Artikelbild

| City fick inte in bollen.

– Det var en rätt tuff match, vi har lägen att avgöra och bollen brukar sitta med så här mycket chanser, men det gjorde den inte idag, säger lagets ytter Ilir Terbunja.

Att City är nykomling är ibland svårt att inse när man ser laget spela ut.

Artikelbild

| Levon Pachajyan kollar på sin lagkamrat som driver upp bollen.

– Vi har gjort det mycket bra. Nu ska vi fortsätta exakt som vi gjort hittills. Egentligen är det väl inte förvånande alls, vi har så bra fotbollspelare i laget, säger Terbunja.

För Terbunja och resten av spelarna i Linköping City väntar nu ett uppehåll innan serien drar igång igen i augusti.

Artikelbild

| Melke Alan är nöjd med vårsäsongen.

– Nu väntar två veckors, skön jävla semester och jag ska ner till det vackraste landet i världen, Albanien, avslutar en svettig Terbunja efter att ha övertygat mot Carlstad.

Matchen var stundtals mycket fysisk och en stund kändes det som att om det inte var en målchans för något av lagen så var det en tuff närkamp och ibland också ett par kort som haglade ute på plan. Som följd av detta drog Citys Kyle Knotek på sig sin andra varning och fick på tilläggstid linka av plan. Inte heller detta ändrade matchresultatet eller något av lagens förmåga att näta, utan 0-0 blev resultatet denna soliga söndagskväll.