– Vi får ordning på det varje gång, säger lagkaptenen Felix Ahlström nöjt efter tisdagens 3–1 (0–0) mot Borensbergs IF.

Borensberg gjorde en bra match och tog ledningen med 1–0 genom den specielle Jonatan Beganovic, men det räckte inte hela vägen för Bif. Beganovic blev utvisad efter andra gula kortet och Jacob Samuelsson kunde göra 1–1 på straff.

Sista tio minuterna avgjorde sedan Malmslätt genom mål av Adam Samuelsson och Andreas Karlsson.

Artikelbild

| Obesegrade. Malmslätts AIK, här spelarna Jacob Samuelsson, Oskar Myrgård och Felix Ahlström, fortsätter att vinna och toppar västra herrfyran. Nu blir det derby mot Hjulsbro på tisdag.

– Det känns fantastiskt skönt att vi vinner, nu har vi elva raka utan förlust. Vi börjar trevande och faller ur ramen lite i början, men vi kommer tillbaka, säger Felix Ahlström.

Maiktränaren Johan Petersson tyckte att det blev onödigt spännande, att Maik kunde avgjort redan i första halvlek.

– Antingen har vi karaktär eller har vi tur eller är det något annat. Men vi vänder underlägen och ger inte upp. Det är starkt, tycker tränaren.

Borensberg kämpar i botten och tränaren Ibrahim Beganovic var besviken över att en bra insats inte gav poäng i Malmslätt.

– Det är nära, men det finns kvalitet i laget ändå och det här ska vi rätta till. Vi ska klara av att hänga kvar, säger Beganovic.

Boren vann samtidigt i Grebo efter att ha vänt 0–1 till 4–1 på Grebovallen efter två mål av Gabi Morad. Det betyder att Boren är ny tvåa i tabellen, fyra poäng bakom ledande Malmslätt.

Nu vänder serien och Maik avslutar våren med hemmamatch på tisdag mot rivalen Hjulsbro.

– Det är lite hatmatch för oss, ler Felix Ahlström.

Hjulsbro har kommit i gång efter en svag start och vann på tisdagen med hela 4–1 mot Studenterna hemma på Pema arenas konstgräs.