En olycklig utvisning på RPs Philip Claudius med en och en halv minut kvar av matchen vid ställningen 18-18 såg ut att bli kostsam. Men när Skånela kastade bort bollen med några sekunder kvar kunde RP ändå få med sig en poäng.

– Vi gör det riktigt bra där på slutet, de får anfalla nästan 2 minuter och vi klarar av att stå emot med en man mindre, menade RPs tränare Patrik Olsson.

Det var till och med så att RP fick chansen att avgöra när man fick matchens sista anfall, men Skånelas försvarade sig bra och RP kom aldrig till avslut.

– Där måste vi åtminstone få iväg ett avslut, det är för dåligt av oss att inte komma till skott, menade RPs David Näsman. Med ett flertal missade frilägen, 2 missade straffar och underläge större delen av matchen kändes det tufft när RP på slutet lyckats jobba sig ikapp till 18-18 och får utvisningen på Claudius emot sig.

–Där och då hade vi tagit ett oavgjort resultat utan att blinka, det kändes som en sån match idag när vi inte riktigt fick till det, menade Olsson.

RP har haft svårt att dyrka upp Skånelas täta försvar flera gånger i rad nu, lyckligtvis hade Skånela lika svårt med RPs idag, och i målet stod Samuel Johannesson för flera kvalificerade räddningar med god hjälp av sitt försvar.

– Jag tycker deras tränare sammanfattade det bra efter matchen, det var två bra försvar, men det var också två riktigt dåliga anfall idag, sa Olsson, som har en månad på sig att slipa på anfallsspelet innan man möts igen.