LFC-stjärnan ler när hon säger det under blågula uppladdningslägret i Båstad.

Hon slog igenom redan som tonåring, har varit på väg mot det stora genombrottet flera gånger om – men en massa skador har kommit i vägen och trots att hon debuterade landslaget redan 2014 har det inte blivit något stort mästerskap.

Inte VM 2015, inte OS 2016 och inte EM 2017.

Artikelbild

Men nu är det dags.

Äntligen.

– Det har varit nära några gånger tidigare, men det är inget att tänka på nu. Man längtar verkligen till Frankrike och att det ska börja. Det känns redan som vi varit samlade i ett par veckor, säger Lina Hurtig.

Är det som du trodde att vara på VM-läger?

– Jag vet inte vad jag hade tänkt liksom. Jag vet bara att det ska bli sjukt kul och att jag har höga förväntningar.

Nervöst?

– Nja, jag är ganska lugn av mig och brukar inte bli nervös. Vi får se hur det blir när vi är i Frankrike. Jag vet ju inte, jag har aldrig spelat VM.

På fredagskvällen väntar genrep mot Sydkorea i Göteborg. Om Hurtig får spela? Det vet bara förbundskaptenerna Peter Gerhardsson och Magnus Wikman. Hurtig slåss främst med Fridolina Rolfö om en plats som ytterforward till vänster, men kan spela centralt också.

– Det är upp till Peter och Magnus att ta ut laget. Jag är redo att ta chansen om jag får den, säger hon.

23-åringen har, liksom hela LFC, haft en något svajig vår, men stundtals visat vass form med mycket spring i benen och offensiva attacker.

– Jag skulle inte säga att jag hittat mitt bästa jag än. Det finns mer. Men det känns bra, för första gången på länge har jag i stort sett hållit mig ifrån skador under vintern och våren och kunnat träna och spela på. Det är en trygghet. Formen går uppåt.

Hur jobbigt har det varit med alla skador?

– Klart att det varit tungt ibland och att det funnits negativa tankar. Men jag tror inte att jag kunde ha ha gjort så mycket annorlunda. Man får fokusera på sin rehab och. . . jag är här nu och jag ska spela VM.

Efter flytten från Umeå är hon inne på tredje säsongen i Linköping och med ett kontrakt som gäller till hösten 2020. Men ett lyckat VM i sommar kan också öppna dörrar till större klubbar i Europa. Det är så det fungerar i fotbollsvärlden.

Hon är en av fem från LFC i svensktruppen. Nilla Fischer, Kosovare Asllani, Stina Blackstenius och Mimmi Larsson ska också fira sommar på fransk mark. Efter matchen mot Sydkorea väntar lite ledigt innan VM-flyget lyfter.

– Det blir en snabbsväng till Linköping och sen några dagar hemma i Avesta. Det blir en bra uppladdning, säger Lina Hurtig.