– Vi som arrangörer drog en övre gräns vid 600 löpare och alla platser fylldes redan under föregående vecka. Det är lätt att konstatera att intresset för löpartävlingar och gemenskap är fortsatt högt, säger Pia Carlsson, verksamhetschef på Campushallen. Liu-loppet arrangeras av tre studentidrottsföreningar vid Linköpings universitet: LiTHe Vilse, LiTHe Syra och Campushallen.

Tisdagskvällen bjöd på kallt och blåsigt väder så det var oklart hur många som verkligen kom till start. Loppet är gratis och öppet för alla.

Vinnare av årets "backpris", som handlar om att komma först till en läskback vid Vallamassivets topp, var Willam Pommer och Sara Ovegaard och båda läser maskinteknik.

Artikelbild

| Liuloppet satte nytt rekord med 600 anmälda löpare, vilket var maxantal. Här ses vinnaren och tvåan i damernas fem kilometer, Cecilia Kleist till höger och Emma Helmersson till vänster.

Vinnare på femman blev Cecilia Kleist i damklassen och Peter Eriksson i herrklassen. Vinnare på milen var Hugo Lindell och Linn Bengtsson.