– Jag blev väldigt förvånad. Det är många tankar och funderingar just nu. Varför skulle de som kom etta välja de som kom femma. Den första tanken är ju om det är någon geografisk fördel, men det är ju en längre resa för dem hit än till Gislaved. Då kom funderingen om de vill ha ett bättre motstånd, men vi och Gislaved är väldigt lika. Frågan är om de vill knäppa oss på näsan på grund av att Hylte/Halmstad förlorar mot herrarna och vill ha framgångar mot oss på något sätt, säger LVC:s tränare Mathias Gustavsson och fortsätter med en suck:

– Sollentuna har gått riktigt bra nu mot slutet. Jag tycker det är sjukt pinsamt att de som kom åtta helt plötsligt har en större chans att gå till semifinal. Jag är väldigt nyfiken över förklaringen.

Två tunga 0–3-förluster är resultat för LVC mot Hylte/Halmstad den här säsongen. Det går inte att komma undan att det är en riktig mardrömsmotståndare för nykomlingarna.

– Att motivera och elda på tjejerna behövs ju inte nu. Nu gäller det bara att lära känna tjejerna vi ska spela mot så bra vi bara kan. Vi ska bygga upp vårt självförtroende och få en göttig och härlig känsla. Jag hade släppt Hylte/Halmstad. Det var det sista laget jag trodde skulle välja oss.

Är det något speciellt ni behöver tänka på mot just Hylte/Halmstad?

– De har en väldigt bred trupp och det gäller att vi har koll på alla spelare. Vi måste kunna anpassa oss. Om vi kommer igång med ett bra spel kommer de göra ändringar. Vi måste då kunna anpassa oss efter det. Men det är ett riktigt bra lag och det kommer att bli skittufft.