Det slutade 2–3 (1–2, 0–0, 1–0, 0–1) inför 327 åskådare.

– Nästa gång tar vi dem. Jag tycket vi var överlägsna idag, men målvakten tillhör också laget och det var han som räddade dem, sa MHC:s back Mattias Alvarsson som helt riktigt utsågs till lagets bäste spelare.

Vem som fick utmärkelsen hos gästerna var ett lika självklart val. Målvakten Joakim Berggren stoppade 44 skott men hade i förlängningen också god hjälp av sin målbur.

Närmare ett segermål för hemmalaget går näppeligen att komma. MHC spelade fyra mot tre i två minuter och prickade under den perioden målramen inte mindre än tre gånger.

– Mjölby Hockey-Joakim Berggren 2–3! Där har du rubriken. Vi är det klart bättre laget i 50 minuter och normalt gör vi sex-sju mål i en sån här match, sa MHC:s tränare Erik Vikström.

Han gläntade på dörren till omklädningsrummet där tystnaden lägrade sig.

– Kolla vilket gäng. Alla är grymt besvikna och går in i sin egen bubbla. Det är vad som gör den här gruppen så stark, fortsatte Vikström vars lag fortfarande behåller serieledningen då Mörrum oväntat föll mot Trollhättan.

Mjölby tog ledningen genom Christian Andersson-Gran men inom loppet av en och en halv minut i slutet av perioden hade Boro vänt på steken.

– Onödigt. Vi bjuder dem på målen. Men så värst mycket mer släpper vi inte till och dessutom var Anton Dunåker (tillbaka efter skada) bra och stabil i målet, menade Mattias Alvarsson.

I andra perioden redde MHC ut ett tre mot fem-läge i två minuter på ett imponerande sätt, vilket gav råg i ryggen inför fortsättningen. Kvitteringen styrde Johan Claesson in på pass från Oliver Holm. Med 54 sekunder kvar av förlängningen kunde Boro kontra och ordna extrapoängen.

MHC:s mål: Christian Andersson Gran, Johan Claesson. Boro: Thomas Josefsson, Linus Karlsson, Max Bergqvist. Skott: 46-29, Publik: 327