MHC vände 0–3 till seger med 4–3 i Grästorp på lördagskvällen, vilket betyder kvitterat, 1–1 i matcher.

– Skönt. Vi fick en dålig start och stod på hälarna. Vi behövde kanske mål i baken för att vakna. Vi äger matchen sedan, tycker David Bremer som avgjorde i sudden.

– Det var en myra i armhålan, ingen särskilt hård backhand, beskriver Bremer segermålet.

Mjölby HC åkte till match med kniven på strupen, vinna eller försvinna var karaktären på matchen efter 3–4-förlusten i sudden i den första matchen i Protrain arena i onsdags.

Det började jobbigt för MHC när Grästorp ryckte åt sig en 3–0-ledning redan efter åtta minuter.

Mjölbylaget stoppade dock blodflödet målmässigt och gick till första pausvilan med 1–3-underläge efter reduceringsmål av Emil Strömberg.

I andra perioden kom MHC upp i likaläge efter mål av först Victor Jigmalm och sedan av Christian Andersson-Gran.

– Trots underläge tycker jag att vi gör en bra förstaperiod, sedan dominerar vi helt andra perioden. I tredje blir vi försiktiga, men vi vinner välförtjänt, tycker MHC-tränaren Peter Forsén.

Efter en mållös tredjeperiod fick även playoff-returen i Åse och Viste arena i Grästorp, beläget mellan Vänersborg och Lidköping i Västergötland, alltså avgöras i förlängning.

Där avgjorde alltså David Bremer, framspelad av Patric Juel efter 1.33.

– Det var lite kaos kring vem som skulle in, men jag fick pucken snabbt, berättar David Bremer.

Ny match blir det nu klockan 16 i Protrain arena på söndagen. Seger där betyder kvalseriespel mot ettan.

– Vi har en bra ork när vi rullar på med mycket folk. Om vi avslutar som i dag ska vi kunna stänga ned matchen redan under ordinarie tid, säger David Bremer.

– Trots att det står 1–1 i matcher tycker jag att vi har ett litet övertag. Det känns jättebra inför nästa match, kommenterar Peter Forsén.

Målen: 1–0 Thim Skoog, 2–0 Alexander Liljedahl, 3–0 Sebastian Kristiansson, 3–1 Emil Strömberg, 3–2 Victor Jigmalm, 3–3 Christian Andersson-Gran. Sudden: 3–4 David Bremer.

Publik: 371.