Han gjorde mängder med säsonger som stabil back i Mjölby, men som tränare på seniornivå var Peter Forsén oprövad. Nu fick han huvudansvaret för ett MHC som tappat mängder med spelare från förra säsongen och som tvingats bygga om från början.

Säsongsstarten var heller ingen höjdare, MHC förlorade de tre första matcherna.

– Redan från början var det ovisst var laget stod. Med den starten blev det en del sömnlösa nätter då när jag funderade på om jag verkligen var rätt man för det här uppdraget. Men vi pratade mycket inom gruppen och sa att det kommer att lossna om vi bara fick lite tid, säger Peter Forsén.

Nu när säsongen går in i sitt slutskede är det bara att konstatera att MHC överträffat de flestas förväntningar genom att ta sig till alltvåan. Laget har god chans att bli topp sex i serien som får spela vidare i kvalet mot division 1.

– Vi kommer nog aldrig gå hela vägen till ettan, men det vore kul med kvalspel. Det är oerhört utvecklande för vårt unga lag, säger Peter Forsén.

50-åringen lever med hockeyn. Förutom sitt eget uppdrag som A-lagstränare har han två söner som båda spelar i MHC. Sambon Carina är också inblandad i klubben. När Corren når honom är han precis hekommen från träning.

– Jag åker direkt från jobbet till ishallen, det är ingen mening med att åka hem emellan. Förut gick jag en del på gymmet innan, men det orkar jag inte längre. Jag känner mig rätt sliten, framför allt mentalt, säger Peter Forsén.

Fyra matcher återstår av alltvåan. Närmast väntar bortamöte med Olofström på onsdagen.

– Absolut ingen omöjlig uppgift. Vi skulle vunnit hemmamatchen, säger Peter Forsén.