– Sista målet alltså...vi har övertaget men är inte tillräckligt kyliga och blir straffade för det, sa tränaren Peter Forsén efter 3–4 (0–2, 1–1, 2–1) mot tippade topplaget Olofström.

Vissa förluster är tyngre än andra, den mot Olofström på onsdagskvällen får nog räknas till kategorin blytung. MHC kom under med 0–3, hämtade upp till 3–3 och pressade på för ett segermål – då kontrade gästerna in 3–4 med drygt fyra minuter kvar och tog med sig alla tre poäng hem till Blekinge.

– Vi tog konstiga beslut genom hela matchen, det var likadant mot Värnamo borta senast, sa Peter Forsén.

Artikelbild

Det var budningarnas afton i TMH arena – och det var hemmalaget som stod för de flesta missarna. MHC bytte målvakt redan efter tio minuter efter att olycklige Johan Sandell släppt in två billiga puckar, och när Olofström gjorde 0–3 i början på den andra perioden var det efter ett försvarsspel som var under all kritik.

– Det här är saker vi måste prata om. I vissa lägen kan man inte chansa, sa Peter Forsén.

MHC:s arbetsinsats kunde ingen klaga på, det gav både ett, två och tre mål innan Olofström snodde åt sig poängen.

– Vi möter bättre lag nu och det är tufft motstånd i varje situation. Problemet är att vi ofta lämnar försprång i matcherna som gör att vi aldrig får något lugn i spelet. Vi blir stressade, sa Peter Forsén.

MHC-målen: Patric Juel, Jimmy Bothén och Simon Eriksson.

Publik: 263.