– Det ser ut som det har gjort tidigare, vi är för svaga bakåt. Offensivt fungerar det bra, det är i egen zon vi har problem, sa lagkaptenen Christian Andersson-Gran.

Det var dramatik av hög klass i Pro Train arena i det första play off-mötet, en match som inte slutade förrän runt kl 21.40 då Dmitry Iskornev fick fritt läge i förlängningen och satte avgörandet med en distinkt backhand bakom Adam Ingelfeldt i hemmamålet.

Efteråt var det dödstyst i hemmalagets omklädningsrum.

– Alla här inne vill vinna enormt mycket, så det är inte viljan det är fel på. Grästorp spelar en enklare hockey och spelar bra efter sina förutsättningar. Men vi ska slå det här laget, sa Christian Andersson-Gran.

MHC har haft problem i egen zon efter jul, och onsdagskvällens match var inget undantag. Hemmalaget fick ofta problem när Grästorp stack upp och skapade chanser, som när Oscar Josefsson satte 0–1 efter knappa fyra minuters spel av matchen. Lagen följdes sedan åt målmässigt – MHC saknade sannerligen inte lägen att avgöra matchen både under ordinarie tid och i förlängningen, men till slut var det Grästorpspelarna som fick jubla.

– Det är lätt att sitta och säga att vi är ett bättre lag, men då måste vi visa det också. Vi måste spela enklare och vara snabbare i tanken, sa Christian Andersson-Gran.

Nu kan Grästorp avgöra på sin hemmaplan på lördag. Vinner MHC blir det avgörande match i Mjölby på söndag.

Målen, MHC: David Bremer, Christian Andersson-Gran och Patric Juel.

Publik: 573.