Inför 280 personer i Protrain arena besegrades mittenlaget Åstorp med hela 11–0 (3–0, 2–0, 6–0) i en total utspelning.

MHC leker i tvåan, kort och gott.

Det var en match där kedjan med de rutinerade Christian Andersson-Gran, David Bremer och Victor Jigmalm visade vägen och Åstorp orkade inte alls stå emot varken bredd eller spets som MHC skickade fram.

Artikelbild

| Marcus Jacobsson attackerar mot Brandon Haase i Åstorps mål. Mjölby HC tog sin femte raka seger i tvåan.

– En konstig match. De är ju inte här för att spela hockey utan spelar vårdlöst så länge de orkar. Men det kostar kraft att söka tacklingar. Vi tuggar på och ramlar inte in i deras stil, tycker MHC-tränaren Peter Forsén.

MHC var bättre i tre perioder och det var bara en fråga om hur mycket det skulle bli framåt. MHC var lika nöjt med nollan som Adam Ingelfeldt höll som de elva målen framåt.

– Det är starkt att hålla nollan, berömmer Christian Andersson-Gran.

Serieledande MHC får nu bekänna färg i veckan då tvåan och trean i tabellen väntar. Först Värnamo borta på onsdag och sedan Olofström hemma på söndag.

Artikelbild

| Christian Andersson-Gran är Mjölby HC:s stora spelare. Men många är bra just nu.

Frågan är hur bra Mjölbylaget är.

– Det är tidigt än, jag vill gärna möta alla en gång innan jag säger något. Men det ser spännande ut, säger Christian Andersson-Gran.

– Det är upp till bevis för oss nu. Värnamo är svårspelat, särskilt borta. Det blir en tålamodsmatch, säger Peter Forsén.

Fyramålsskytten David Bremer, som har en del division 1-säsonger att jämföra med, säger så här om dagens MHC:

– Det är stabilt bakåt, lika viktigt som spelet framåt. Men framför allt är truppen bred och vi har bra liner. Det är bra fördelat i rollerna, säger David Bremer.

På skadelistan är Adam Lundqvist, lårkaka i fredags, och målvakten Calle Josefsson, tidigare hjärnskakningsdrabbad, på väg tillbaka. Men oklart om de kan spela nästa match.

Martin Carlberg skar sig på sin egen skridsko efter matchen mot Åstorp, men det ska inte påverka hans spel framöver.

Det är utan tvekan så att det är medgång i Mjölbyklubben nu där styrelsen också är nöjd med sitt arbete, trots att ordförandeposten fortsatt är vakant.

– Vi har inte bråttom, det är inget problem. Tids nog hittar vi en ordförande, säger vice ordföranden Kalle Wadström.

Vad säger du om A-lagets segertåg?

– Roligt med positivitet och kul att alla kedjor producerar. De har fått ihop gruppen och det finns både spets och bredd, säger Kalle Wadström.

Målen, MHC: David Bremer 4, Martin Carlberg 2, Emil Strömberg 2, Christian Andersson-Gran, Daniel Rehnström, Daniel Hjärtstrand.

Publik: 280.