– Det blev klart för en tid sedan. Hockeyn gick riktigt bra förra säsongen, jag fick tillbaka glädjen. Ska jag spela i division 1 så är det nu. Jag tar ett uppehåll i pluggandet till sommaren och börjar jobba istället för att få lite mer tid till hockeyn, säger David Bremer.

För några veckor sedan blev det klart att även kedjekompisen från förra säsongen, Marcus Schelin, väljer spel i Taif. Därmed har Mjölby tappat två av sina absolut bästa spelare.

– Tufft, hade MHC tagit klivet upp i division 1 hade jag inte spelat i något annat lag. Det känns fortfarande bittert att vi missade chansen i kvalet, det var nu vi skulle gå upp. När man pratar om det så undrar folk fortfarande vad som hände, säger David Bremer.

Christian Andersson-Gran, den tredje länken i MHC:s framgångsrika förstakedja den gångna säsongen, har ännu inte bestämt sig om framtiden.

– Jag är klar med min utbildning till sommaren och håller som bäst på att söka jobb. Jag börjar i den änden, hockeyn får komma i andra hand, säger Christian Andersson-Gran, som dock bestämt sig för att bo kvar i Linköping.

– Det säger ju sig själv, ska man bo kvar i Linköping finns det ju inte så många lag att välja på. Om möjligheten finns vill jag fortsätta spela hockey, det är fantastiskt roligt fortfarande. Men jobbet går först, säger Christian Andersson-Gran.

En annan nyckelspelare, Martin Carlberg, skriver i ett sms till Corren: ”Hoppas att det blir klart i veckan var jag spelar”.

Positivt för MHC är att trotjänaren Philip Dimtrén har förlängt sitt kontrakt, forwarden kommer därmed göra sin sjunde säsong i A-laget.

– Jättekul att han stannar. Han betyder massor både på isen och utanför och har ett stort Mjölbyhjärta. Han är fortfarande ung och kommer bli ännu vassare nästa säsong, säger MHC:s sportchef Jacob Karlborg till klubbens hemsida.

Klubben letar också efter en ny tränare efter Erik Vikström, som slutade efter säsongen.