"Jag ska avsluta den i första ronden"

Västervikaren Irman Smajic håller på och gör sig redo för sin tredje proffsmatch i MMA. "Jag är beredd på krig", säger 36-åringen.

Irman Smajic är hittills obesegrad i proffskarriären. I debuten vann han över Malik Jahmaze i andra ronden.

Irman Smajic är hittills obesegrad i proffskarriären. I debuten vann han över Malik Jahmaze i andra ronden.

Foto: David Eidhammer

MMA2019-11-22 13:14

Ifjol valde han att lämna amatörsnivån, där han dominerat kraftigt och vunnit i stort sett allt, för att ge sig ut i MMA:s proffsliv. I debuten i Stockholm i december 2018 vann han svenskmötet med Malik Jahmaze i andra ronden.

I maj var det sen dags för fight nummer två i Linköping mot serben Ivan Vicic där han vann i första ronden.

– Det är lika bra att få det avklarat så fort som möjligt så att man kan gå hem sen, säger Irman Smajic med ett skratt.

Den 7 december väntar spanjoren José Agustin på Nordens största MMA-gala; Superior Challenge, i samband med Fitnessfestivalen i Stockholm.

"Alltid kul med Irman på kortet. En underhållande fighter och en färgstark karaktär. Det här blir ett intressant möte mot den hårt slående Jose som kommer att satsa på avslut i första ronden", säger Babak Ashti, grundare av Superior Group International, i ett pressmeddelande.

– Jag är beredd på ett bra krig, säger Smajic.

Jose Agustin har ett record på 6–12 medan Smajics alltså ligger på 2–0. Spanjoren är med andra ord betydligt mer erfaren som MMA-proffs än svensken.

– Han har mött motstånd som är riktigt bra. Han är allround och kan både brottas och svinga, men han verkar blanda sina insatser en hel del. När han är bra är han jättebra och när han är dålig är han jättedålig. Det är en ovanlig kille som är svår att analysera, men jag tror att han passar mig.

Han säger att han ska knocka dig i första ronden, vad tänker du om det?

– Jag ska göra allt i min makt för att det inte blir så. Han kan nog bli förvånad. Jag tänker inte bjuda på något i alla fall. Men jag ägnar inte så mycket tid åt honom utan jag fokuserar mest på min träning nu.

Hur är formen?

– Den känns bra. Jag har inte mycket att klaga på, bara några småskador och det har man ju nästan alltid. Jag har inte tränat lika mycket som inför mina två andra proffsmatcher av olika anledningar, och jag bär på lite extra vikt, säger Irman som tävlar i tungvikt och högst får väga 120,2 kilo.

Hur mycket väger du nu?

– Jag väger 126,7.

Du ska alltså gå ner 6,5 kilo på två veckor, är du orolig?

– Nej, jag har gjort det här förut och jag ska upp till Stockholm på ett träningsläger hela nästa vecka. Dessutom kan man fixa ett eller ett par kilo samma dag som fighten.

Vad tror du om din tredje proffsfight?

– Jag ska avsluta den i första ronden, säger Irman Smajic.

Irman Smajic från Västervik är redo för sin tredje proffsmatch i MMA.
Irman Smajic från Västervik är redo för sin tredje proffsmatch i MMA.
Karta: Västervik
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!