2–0 i matcher är ställningen sedan Villa vunnit på fredagen inför 1 225 åskådare på XL bygg arena. 5–1 (3–1) blev det i Villas favör.

Mycket eftersnack var det i onsdags kring den smäll på handen som drabbade IFK Motalas ryske mittfältare Vitaliy Klyushanov.

Klyushanov testade på uppvärmningen, men kunde inte spela med hårt tejpad handled. Han ersattes av William Lövstedt.

Om Villa, som inte behövde göra några ändringar, vann med 13–2 i match ett i onsdags efter ett par snabba mål var det på fredagen utvisningarna som var snabba. Två för Motala och en för Villa.

Det dröjde tolv minuter innan Villa gjorde 1–0 med en man mer, genom Martin Karlsson på en elegant slalomåkning.

Johan Thorsson sköt 1–1 på straff, sedan Erik Ivarssons fällts av Martin Andreasson. Skottet gick mellan benen på Villamålvakten Jesper Thimfors.

Då väckte Motala liv i matchen, men ett bolltapp av försvaret gav landslagsstjärnan Johan Löfstedt chansen att skjuta 2–1 med ett vinkelskott.

Då var initiativet hos Villa igen.

Det var hörnor som sedan avgjorde matchen till bortalagets fördel, 3–1 av Joakim Andersson före paus och 4–1 av liberon Martin Johansson efter paus.

IFK Motala tog timeout med 25 minuter kvar, och satsade på en fyrbackslinje, men inget hjälpte mot ett starkt Villa som bevakade sin ledning.

IFK försökte på hörnor, men Villa höll rent.

Femettan kom fem minuter före slutet genom David Karlsson, på Martin Karlssons framspelning.

Målen: 0–1 (12) Martin Karlsson, 1–1 (21) Johan Thorsson, straff, 1–2 (31) Johan Löfstedt, 1–3 39) Joakim Andersson, hörna, 1–4 (52) Martin Johansson, hörna, 1–5 (86) David Karlsson.

Publik: 1 225.

Ställningen är 2–0 i matcher till Villa i bäst av fem matcher. Kvartsfinal tre spelas i Lidköping på tisdag.