Bo Ribers och Stefan Svärd om ishallarna

Både Bo Ribers, ordförande i IFK Motala, och Stefan Svärd, kassör i Motala AIF hockey, sammanfattar beskedet om att detaljplanen för ishallarna överklagas med ett ord: "Katastrof".

Både Maif och IFK beklagar beskedet att detaljplanen för nya ishallar nu överklagats.

Både Maif och IFK beklagar beskedet att detaljplanen för nya ishallar nu överklagats.

Foto: Jeppe Gustafsson

Motala2023-04-12 07:51

När sporten når IFK-ordföranden säger han att han inte blev särskilt förvånad över överklagandebeskedet. Snarare att det var väntat. 

– Det kommer inte som en blixt från klar himmel utan det var väl som vi hade befarat. Vi får ställa in oss på att även säsongen 24/25 säkerligen är körd, säger han. 

Och på frågan om vad det här betyder för IFK Motala kommer svaret snabbt. 

– Det här är katastrof för IFK-bandyn. Jag måste säga att grabbarna är bra på att hålla fokus på att spela bra bandy och inte på när det byggs en bandyhall. Men det kan inte uteslutas att osäkerheten om tidpunkten för ett hallbygge medför att tålamodet tar slut för dem. 

Även Stefan Svärd är märkbart påverkad av beskedet när han svarar i telefon. 

– Det är värdelöst. Men man är ju luttrad, säger han. 

En av de saker som han tycker är tråkigast med tisdagens besked är att det, som han beskriver, inte kommer någonstans med ishallsprocessen.

– Vi står ju och stampar och kommer ingenstans. Jag fattar inte vad det är som gör att den här arenan inte kan byggas. Jag menar – det är inte som att vi ska bygga ett kärnkraftverk. 

Hur kommer det här påverka Maifhockeyn?

– Vi måste börja diskutera hur vi ska göra. Våra omklädningsrum är katastrof, sargen går under dispens. Våra tjejer byter om i domarrummet men det är ju absurt. Sedan så vill man inte tvinga på kommunen massa kostnader om det inte är akut och vi kan ju stå ut i ett, två år till. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!