59 bilar startade och under 24 timmar har de kört hundratals varv runt banan i allt från soligt dagsljus till beckmörkt regnoväder.
- Vi vill att det här ska vara ett familjejippo där folk är "in the spirit of things", det ska pimpas och vara tjo och tjim. Det ska inte vara som en regelrätt biltävling, vill man tävla finns redan massa sådana, säger arrangören William Wright.
Enligt arrangören är Mantorp Park den enda banan i Sverige som tillåter 24-timmarsrejs. Bilarma som ska klara full gas i 24 timmar får inte vara värda mer än 10 000 kronor och måste vara skattade och besiktigade. För att få starta vid ordinarie starttid måste bilarna även vara pimpade enligt årets teman - de som låter bli att pimpa får vänta i depån i fyra timmar.
- De där är väldigt seriösa med sina pimpningar, säger William Wright och pekar på Magnus Widström, Jonas Widström och Kennet Wetterström som står bakom sin Teletubbies-bil.
Med sina pimpade bilar har de tre örebroarna vunnit de senaste två skrotbilsrejsen i Mantorp. Förra hösten körde de en Batman-bil och i våras en med Pirates of the Caribbean-lackering. I år vinner de dock varken rejset eller pimpnings-tävlingen.
- Nej, vinner gör vi inte, bilen gav upp efter 430 varv, vid halv sju imorse.
Årets teman är ”Formel 1”, ”Disney”, ”Åsa Romson/Miljöpartiet”, ”Italien”, ”Hippie” och ”Barnprogram”.
Varför Åsa Romson?
- Det är väl för att Miljöpartiet är en av de största motståndarna till motorracing i Sverige, och alla som är här är ju motorintresserade. Så det är väl en naturlig nagel i ögat, säger William Wright.
Enligt arrangören kommer allt från småföretagare med sina anställda, till familjepappan med sina vänner och familjemamman med sina. Men särskilt många kvinnor syns inte till.
- Tyvärr alldeles för få, jag önskar att vi hade haft fler. Det är motorsportens största utmaning, att tilltala fler tjejer. Vi har haft bra tjejlag genom åren. I år är det några lag som har enstaka tjejer med, av 200 förare som kör är kanske 5 tjejer. Vi behöver bli bättre på det.
Innan teamen körde ut på banan under lördagen, fick Per Karlsson, representant för Synskadades riksförbund, testa att köra rejsingbil med hjälp av en instruktör.
- Det var skitroligt, en riktig upplevelse. Jag har bara varit blind sedan 2009 och brukade köra mycket bil innan det, säger han.
- Jag fick chansen att köra tre träningsvarv och tre varv under tidtagning. Jag kom upp i 130 km/h på raksträckan, då hade man puls!
Skrotbilsrejset arrangeras ideellt och har ett välgörande ändamål. I år siktar arrangörerna på att kunna skänka 50 000 till Barncancerfonden.