Nu vet Lagg hur det är att bli tvåa

Det fanns en mikroskopisk chans till tredje EM-guldet - men Jonny Lagg fick som väntat nöja sig med en andraplats.

Jonny Lagg.

Jonny Lagg.

Foto: Ulf Stråhle

Motor2019-09-09 18:30

– Det känns okej. Nu vet jag hur det känns att komma tvåa också. Etta, trea och fyra har jag varit tidigare i sammandraget, sa dragracingesset från Boxholm när vi nådde honom dagen efter EM-avslutningen på klassiska Santa Pod-banan i England.

Han var på väg till färjan för vidare hemfärd via Göteborg. 61-åringen hade en minimal chans att ta sig förbi belgaren Sandro Bellio inför sista EM-tävlingen för säsongen, men det blev en tuff helg som efter diverse bekymmer med bilen slutade med att han åkte ut i semifinalen efter att ha fått stopp tidigt där.

Då var dock redan chansen till EM-guld nummer tre borta.

– Vi hade ny motor inför tävlingen, men körde sönder den tidigt och det blev  överhuvudtaget mycket jobb. Tyvärr fick vi inte riktigt till det. Men skönt att vi lyckades säkra andraplatsen. Totalt sett har bilen gått bra och vi har åkt fort i år också, säger Jonny Lagg, som tävlar i Top Methanol-klassen.

Med EM-säsongen avslutad har han redan ställt in siktet på nästa.

–Ja, det siktar vi på. Alla i teamet har sagt att de vill satsa vidare. Vi kommer att köra hela serien även nästa år, säger Jonny Lagg.

Så vad händer nu?

– Klart att det lugnar ned sig lite, men samtidigt är det en hel del annat som ska göras med inte minst beställningar där det gäller att vara ute i god tid.

Linköpingsförarna Mikael Kågered och Mattias Wulcan var inte med på Santa Pod, men däremot fixade en annan östgöte en ny EM-titel. Det var i stort sett klart redan inför helgens race och Norrköpingskillen Jimmy Ålund vann Pro Stock för elfte gången.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!