- Det är klart att det är bittert, men jag fick ett sms under torsdagen där det stod att jag inte ingick i klubbens planer längre.

Sen gick allt fort och redan några timmar senare gjorde han klart med en annan klubb i elitserien. Vilken vill han dock inte säga ännu.

- Det var surt ett tag att inte få vara kvar i Piraterna, men nu, när det är klart med en annan klubb, känns det faktiskt ganska bra. Jag känner mig väldigt motiverad att köra för den klubben.

Jonas och lagledaren Stefan Andersson har fört diskussioner en tid om kontraktet för nästa år. Men till slut gick det inte att komma överens.

I SM-finalerna mot Indianerna var Davidsson en av lagets absolut bästa förare och avgjorde bland annat ihop med Greg Hancock i det fjortonde heatet i Kumla och gav Motalaklubben sitt första guld.

Lagledaren Stefan Andersson sa under torsdagskvällen till Corren:

- Det har varit en av de tyngsta dagarna i mitt liv i dag. Att säga nej till Jonas är jättetufft, han har varit en stor del av Piraterna och det lag jag haft ansvar för. Jag hade förstås velat ha honom kvar, men allt har ett pris och han har inte varit villig att rätta sig efter det.

På fredagen blev det klart att Jonas Davidsson skriver på för Dackarna, som dessutom knutit till sig Fredrik Lindgren och Darcy Ward.