På måndagen hölls förbundets årsmöte där pristagare hyllades och utmärkelser delades ut.

Mikael Kågered och Mattias Wulcan från Linköping samt Jimmy Ålund lyckades vinna guld i EM i dragracing i fjol och hyllades på mötet. Liksom de förare och kartläsare som vunnit titlar eller medaljer i rally, rallycross och drifting.

Det hundratal besökare som fanns med på mötet kunde också konstatera att förbundet har en mycket stabil och god ekonomi, vilket borgar för vidare satsningar på medlemmarna, främst ungdomar.

Vid bokslutet fanns drygt 1,8 miljoner i eget kapital.

– Man får inte glömma att drygt 400 000 kronor av de pengarna är öronmärkta för Götalandscupen och East Sweden Rally som vi är med och administrerar. Så överskottet ligger egentligen runt 1,4 miljoner, berättar kassören Roland Appelskog. Men givetvis är det en bra position vi har och vi har genomfört ett långt och gediget arbete för att bygga upp en stabil ekonomi.

SM-tävlingen i rally med start och mål i Linköping, East Sweden Rally, har under de tre år man kört redan hunnit med att bygga upp ett eget kapital på drygt 330 000 kronor.

– Det är givetvis en trygghet och ett bevis på att alla som jobbar med tävlingen gör ett riktigt bra arbete. Och pengarna är viktiga för att säkra arrangemanget, säg att det blir en helg med dåligt väder och dyra återställningskostnader på vägarna, då är det pengarna snart uppätna.

På årsmötet valdes Sören Johansson, tidigare hedersordförande i styrelsen, till ny ordförande för en period av ett år.