– Det är klart jag är nöjd, sa han efteråt.

Tredje plats i första kvalet, tredje plats i det andra. Det gav 15 friska poäng och en tredjeplats i mästerskapet.

– Vi var fyra-tvåa i Falkenberg förra året, men jag tycker nog att det här var vår bästa insats så här långt i den här bilen.

Efter mycket tekniska problem på testpassen under dagen satt tiderna ändå direkt när kvalet började.

– Det kändes bra direkt och vi satte bra tider från första början.

Länge ledde Mattias kval 1, men på slutet passerade både Fredrik Ekblom och Thed Björk. Ekblom var snabbast, 0,3 sekunder före Mattias.

På kval 2, som reglerar startordningen i det första heatet, blev marginalen än nu mindre. Då var Mattias trea igen, men då bara 0,12 sekunder efter Björk som var först.

– Jag gjorde ett bra varv, men en liten liten miss som kanske kostade förstaplatsen. Men jag grämer mig inte över det.

Resultaten betyder att Mattias får starta från tredje position i det första heatet och i det andra, när man vänder på startordningen för de tio bästa, står han på åttonde plats.

– Heaten kommer bli spännande. Man vet ju inte alls vad som kommer hända i starten eftersom vi aldrig kört här förut, men målet blir att vara tvåa-trea ut efter start i första heatet och sen hålla den positionen. Det kommer nog bli ordentlig kubbning de första kurvorna och ut på långa flygrakan och de jag har bakom mig, Rickard Göransson och Fredrik Larsson, är tuffa grabbar som inte kommer spara på någonting.