– Vi räckte inte till, medgav Mattias. Så enkelt kan det vara ibland.

En sjunde plats i första racet följdes upp med en sjunde plats även i det andra, trots läge att stå på pallen eller till och med vinna.

För efter kvalet fick Mattias, tack vare den omvända startordningen, stå i ruta tre i heat två. När även Erik Jonsson, som skulle stått i pole position, inte kom till start hade han bara en bil, norrmannen Kevin Aabol, framför sig till vänster och fritt spår till första kurvan.

– Jag hade givetvis hoppats på få en bra start och komma igenom första kurvan i täten, men jag fick för mycket hjulspinn och blev kvar på andra plats.

Sen hände hur mycket som helst. Mattias föll som en sten genom fältet, ner till åttonde plats, innan han gjorde en omkörning och rullade sen i mål på sjunde plats.

– Att vara sjua är ingen katastrof, men självklart var det betydligt sämre än jag hoppats på.

Han försökte finna en förklaring, men tror att flera faktorer spelade in.

– Jag kände att vi aldrig kom in i det riktigt den här helgen. Regnet gjorde att det blev regndäck båda racen och vi hittade aldrig riktigt rätt där, varken inställningar eller i min körning.

Resultaten gjorde att Mattias tappade ner till fjärde plats i mästerskapet och att avståndet till Fredrik Ekblom på sista pallplatsen nu är så mycket som 30 poäng. Nästa tävling är Mantorp park torsdag den 25 juni.

– Det ska bli kul att köra Mantorp igen, även om det blir nytt och ovant med den korta banan, det var väldigt länge sen jag tävlade på den. Men där ska vi vara närmare de andra igen, helt klart.

STCC-tabellen: 1 Thed Björk 123 poäng, 2 Fredrik Larsson 93, 3 Fredrik Ekblom 91, 4 Mattias Andersson 61, 5 Daniel Haglöf 58.