– Två lyckade dagar. Vi kände direkt från första varven att vi var med i toppen.

Under första dagen slutade han tvåa, slagen bara av Thed Björk med ynka 65 tusendelar av en sekund (!).

Och även den andra dagen stod han för en bra insats, med en andraplats efter Fredrik Larsson under det avslutande eftermiddagspasset.

– Nu känner jag verkligen att jag är i hasorna på toppen. Nu finns ingen anledning att revidera min målsättning, att vara bland de tre bästa när säsongen är slut och ta min första seger i den här biltypen.

En titt i resultatlistan berättar också att det troligen kommer bli oerhört jämnt i toppen.

Om man slår ihop tiderna från testdagarna återfinns nämligen fem förare inom 9 ynka hundradelar (!). Thed Björk, Fredrik Ekblom, Fredrik Larsson, Rickard Göransson och så Mattias.

– Det är otäckt jämnt. Och så här tror jag det kommer vara hela säsongen. För egen del känns det väldigt bra att nu vara mitt i det här gänget, från att tidigare varit liksom "best of the rest".

Testdagarna kom att handla mycket om däckstrategi och att göra simuleringar hur de nya däcken från Michelin kommer hålla.

– Jag tror absolut att vi kommer snacka mer däck och taktik än vi gjort de tidigare åren.

Om två veckor är det premiär, på Skövde flygplats.

– Det kommer bli speciellt. Ingen av oss har åkt där, vi vet knappt layouten på banan och har ingen aning om hur greppet kommer vara. Men jag ser fram emot säsongen med tillförsikt.

Under fredagen berättade också prins Carl Philip att han troligen förkortar sin smekmånad efter bröllopet med sin Sofia den 13 juni, för att hinna med att köra kvällsracet på Mantorp park den 25 juni.