Av deltagarna från vårt område så lyckades kartläsaren Toni Sundqvist, regerande mästare tillsammans med Leif Petersson, Göteborgs MF, bäst.

Det blev en andraplats efter suveräna bröderna Tobias och Joakim Söderqvist, Årsunda. Men platsen säkrades först efter en inlämnad, och godkänd, protest.

– Tävlingsledningen tog ett väldigt konstigt beslut, men till slut blev det ändå rätt, berättar Sundqvist.

Det som skedde var att en tävlingsbil blev stående mitt på vägen på SS 5 och ett stort antal bilar hindrades att åka vidare.

– Det som brukar ske då är att de bilar som hindrats ges en beräknad tid på sträckan. Och så trodde vi att det var, ända tills vi kom i mål och fick reda på att vi inte alls fått en beräknad tid. Istället hade vi rasat ner från andra plats till sista plats i vår klass.

Men en tävlande i en annan klass protesterade mot resultatlistan, domarna godkände protesten vilket bland annat gav Sundqvist/Petersson andraplatsen tillbaka.

– Ett resultat vi är jättenöjda med. Söderqvist-bröderna är oerhört starka på snö och vi kunde inte matcha dem, men att vara tvåa är en riktigt bra start på SM.

För en annan kartläsare, Emil Axelsson från Ydre MK, som åker med Pontus Tidemand, Eda, var rallyt mest en träning inför Rally Sweden kommande helg. Man åkte därför tävlingen på helt andra däck, däck man ska åka på i VM, och hade svårt att hänga med i början. Men ju fler sträckor som gick, ju högre blev farten och till slut blev det en tredjeplats totalt i rallyt.

Åt segraren Jerker Axelsson var dock inget att göra. Han vann med 1 minut och 36 sekunder före Mats Jonsson och ytterligare 4 sekunder före Tidemand/Axelsson.

Jocke Längberg, LMS, var den ende av de andra tävlande från länet som fullföljde tävlingen. Han slutade på elfte plats i sin klass trimmat 4WD.