Den 40-årige föraren från Linköping har brutit tio revben som även orsakat mindre hål på lungorna, uppger hans stall Wulcano racing team på sin Facebooksida. Wulcan fick tillbringa natten mot lördagen på intensiven på Akademiska sjukhuset

Det var under ett kvalheat på eftermiddagen som olyckan var framme.

– Han körde in i den cirka en meter höga betongmur som går längs med den raksträcka som dragracingloppen körs, berättar Åsa Kinnemar i arrangörsstaben.

Artikelbild

Arkiv

Hon uppskattar att hastigheten låg på 200–250 km/tim när Mattias Wulcan av okänd anledning tappade kontrollen över sitt fordon.

– En räddningsinsats drogs snabbt i gång. Det dröjde inte många sekunder innan en ambulans var på plats, säger Åsa Kinnemar.

Mattias Wulcan fördes till Akademiska sjukhuset där man kunde konstatera att tio revben var brutna och han även drabbats av små hål på lungorna. Enligt teamets Facebooksida fick han tillbringa natten mot lördagen på intensiven. Teamet uppger också att Mattias Wulcan mår efter omständigheterna väl.

Åsa Kinnemar betonar att livshotande skador och dödsolyckor är ovanliga inom dragracingsporten. Säkerhetsarrangemangen är rigorösa med ambulans- och brandpersonal på plats. Dessutom sitter förarna bältade i stålburar inne i kupén.

– Men när man kör in i den fasta betongmuren så blir förstås kroppen rejält mörbultad och revben kan brytas, säger hon.

Tävlingarna på Tierp Arena fortsatte som vanligt efter olyckan. Även i dag lördag tävlas det och i morgon söndag avslutas Tierp Internationals – EM i Dragracing.

Correns reporter Peter Calén är på plats i Tierp under lördagen.