– Det blir inte bättre än så här. Förutsättningarna är fantastiska.

Han sitter i en Ford Fiesta i WRC 2-klassen, till höger om Pontus Tidemand och duon ses som solklara favoriter till att vinna sin klass på hemmaplan.

– Det är klart att man känner av pressen. Men siktar man högt och vill komma in i ett fabriksstall i högsta klassen måste man lära sig att njuta av att alla tror på en.

Under torsdagen genomfördes först en teststräcka, en shake down, och på kvällen den korta sträckan på Färjestad travbana.

Och duon fick en riktigt bra start. Man var faktiskt snabbast av alla, inklusive WRC-bilarna, och har ett försprång på ett par sekunder i klassen när rallyt startar i dag.

Och Emil säger att förutsättningarna för ett riktigt bra rally är goda.

– Vi har haft bra tester, vi sitter i en bra bil, i ett bra team, med en bra förare och vi har en bra känsla i bilen. Så det är rätt mycket som talar för att det här ska bli en härlig helg.

Under dagarna innan tävlingen har alla sträckor åkts igenom och Emil har gillat vad han sett.

– Höga snövallar och gott om is på vägarna. Precis så som det ska vara på ett vinterrally. Jag tror nog att det här är det bästa jag sett någon gång när jag åkt det här rallyt, så det kommer bli fantastiska dagar.

– Att det är någon eller några plusgrader på dagarna gör inte så mycket när det är kallt på nätterna, då fryser vägarna till igen.

Det finns några bilar som utmanar om segern. Emil nämner främst norrmannen Anders Gröndal, finländaren Jari Ketomaa och svenske Fredrik Åhlin.

– Det kommer bli tufft. När snövallarna är så här höga som nu kan de både hindra och hjälpa dig. Men man får se dem som sina bästa kompisar.

I dag börjar det på riktigt med nio specialsträckor.