– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga.

Han suckade tungt och ryckte på axlarna.

– Det var nära, sa han och log ansträngt.

Artikelbild

Mattias Andersson var till att börja med bekymrad över bilens inställningar.

Mattias stod i tredje ruta i det andra av två heat. Han klippte starten klockrent och gick upp i ledningen där han höll sig tre varv.

– Det var en riktigt bra start. Så kände jag. Jag visste att de två framför hade begagnade däck, jag hade nya, och ville komma iväg direkt för att skapa mig en lucka.

Men då kom domen. Tjuvstart.

– Min känsla var att jag släppte kopplingen exakt i samma ögonblick som lamporna släcktes. Men tävlingsledningen har ju kameror där de kan spola fram tusendelar i taget så jag antar att de hade rätt.

Artikelbild

| Mattias Andersson

Straffet blev en drive through som gjorde att han föll ner till tionde plats. Och sen, efter ett händelserikt race när den ene föraren efter den andra försvann, så slutade han på femte plats.

– Jag har svårt att glädja mig åt det just nu, men det är klart att det efter omständigheterna blev ganska bra. Man när man är så nära en seger så...

Artikelbild

Det blev en fjärde plats i det första heatet, samma plats som han startade ifrån. Ett tag var han uppe på tredje plats efter att ha kört om Fredrik Ekblom i starten, men tappade honom igen efter ett par varv.

Den store vinnaren den här tävlingen, också, var Thed Björk som vann det första heatet och slutade tvåa i det andra. Han startade från åttonde plats i heat två och satt och avvaktade det som händer framför och tog sig förbi bil efter bil.

Artikelbild

Mattias Andersson hade det riktigt tungt under de två testpass som har körts på Mantorp park. Men han hoppas det blir bättre i kval och tävlingsheat.

– Jag visste att det skulle bli lika stökigt den här gången och försökte bara åka där de andra inte kraschade. Och det gick rätt bra nu också.

Det betyder att han nu leder mästerskapet med hela 25 poäng, med fyra tävlingshelger, åtta heat kvar att köra. Något annat än att han ska vinna mästerskapet i år igen är inte särskilt troligt för just nu verkar allt gå precis hans väg.

Artikelbild

– Många säger att jag har tur, men jag håller inte med om det. När det blir så här stökigt i heaten gäller det att vara kall och avvakta och det har jag lyckats med hela säsongen. Och i det första visade vi ju vem som är klart snabbast.

Men vinnaren i andra heatet, och stallkamraten, Fredrik Ekblom skuggar där bakom och tänker säkerligen inte ge upp kampen än.

Nu tog sin första vinst för säsongen.

– Faktum är att jag varit på pallen alla gånger jag tagit mig i mål den här säsongen, men alla vet att det handlar om att vara snabbast, att vinna. Så alla förstår säkert hur skön den här segern är. Men det blir svårt att nå fram till Thed i mästerskapet, han gör inga misstag och då är det svårt att göra saker och ting bättre än han redan gör.