Under söndagen tog västgöten, som förmodligen är landets meste rallyförare med runt 1000 tävlingar på sitt samvete, hem totalsegern i Skänningeknixen. Och han gjorde det för femte gången.

Men det började inte så bra.

- Jag tyckte jag såg lite suddigt när vi drog iväg och det var först efter första rakan som jag kom på att jag glömt ta på mig glasögonen, sa Håkan med ett stort leende.

För första gången kördes tävlingen som en hel sträcka. Cirka tre kilometer gånger tre varv. Mikael Stark var snabbast det första varvet, halvsekunden före Mats Lundahl och glasögonlöse Svensson ytterligare sex tiondelar bakom. Men på det andra varvet slog Svensson till med tävlingens snabbaste runda och hade inför avslutningen en dryg sekunds ledning.

Den sekunden åkte Mikael Stark in, men fick ändå nöja sig med en tredjeplats totalt. Detta på grund av en tjuvstart vilket gav ett tidstillägg på tio sekunder.

- Riktigt surt och framförallt klantigt. Men jag var snabbast av alla på tredje varvet så jag kan nog, med lite distans, ändå känna mig nöjd, sa Mikael som tävlar för Tjust MK.

Mats Lundahl, Svedala MK, kunde efter tre jämna varv sno åt sig andraplatsen i totalen och segern i a-klassen.

- Lite tur måste man ha. Jag ville lite för mycket på slutet och utan Mickes tjuvstart hade det inte räckt. Det var första gången jag åkte på asfalt och det gav mersmak. Jag kommer tillbaka nästa år, sa skåningen.

Segraren Håkan Svensson åkte marknadsnatta redan 1964 i en Hillman IMP och stod på startlinjen även i fjol.

- Skänninge har inte sett det sista av mig än. Bra tävlingar och fint arrangemang gör att man gärna återkommer, sa Håkan, tävlande för Fägre MK utanför Mariestad.