Mycket speltid för Pettersson - men förlust

En helg. Två tunga förluster. IBF Linköping var dock nära poäng i söndagens match men tappade 2-0 till 2-3.

Ida Pettersson fick kämpa på med mycket speltid för IBF Linköping.

Ida Pettersson fick kämpa på med mycket speltid för IBF Linköping.

Foto: Rebecca Candevi

Innebandy2019-10-13 15:00

Under lördagen var inte IBF påkopplade alls och förlorade med 1-4 mot Lindome. Under söndagen blev det förlust igen med 2-3 mot Lindås när de tappade greppet om matchen efter en bra första period. 

– I lördags var det ändå tyngre måste jag säga. Då tröt orken. Det var väldigt mycket hawaii i den matchen, säger IBF-backen Ida Pettersson. 

I söndagens match avgjordes allt istället i tredje perioden då IBF endast lyckades komma igång med målskyttet i den första perioden. Två bollar trillade in i inledningen – men sedan tog det stop framåt. 

– Det hade varit skönt att få in en boll där i andra. I tredje var det ett riktigt krigande från båda lagen. Surt att de får in en boll när det är drygt två minuter kvar, säger Pettersson och suckar efter 2-3-förlusten. 

En skada i backlinjen gjorde att de var en man mindre i försvaret och Ida Pettersson var en av spelarna som fick extra mycket speltid. Inte heller blev det lättare att rädda poängen, eller kanske ta hem segern, när lagkaptenen Evelina Nydén åkte ut två minuter för hög klubba med drygt fyra minuter kvar av matchen. 

– Det blev både power play, box play och spel på tre backar för mig. Men orken känns bra. Det har varit mycket sommarfys och löpning. Känslan är bra hos alla backar, säger Pettersson. 

Det är fortfarande anfallsspelet som kärvar för er.

– Absolut, försvaret har varit vår starka sida under alla år. Men under första perioden i dag (söndag) tycker jag att vi visar att vi kan framåt också. 

IBF-tränaren Martin Sävenhed gömde händerna i ansiktet vid 2-3-målet.
IBF-tränaren Martin Sävenhed gömde händerna i ansiktet vid 2-3-målet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!