Aspudden-Tellus vann mittenmötet i divsion 2 med 3–1 (1–1) och det var en frustrerad AFK-tränare som försökte samla tankarna på bussen hem.

– Vi var kanske lite väl offensivt balanserade, det får jag som tränare ta på mig. Tyvärr blev vi för naiva och det straffade sig, sa Jonathan Johansson.

Efter att Aspudden haft kommandot i inledninge av matchen tog AFK över och skapade flera fina målchanser. Fler mål än Mikael Sonessons blev det emellertid inte för gästerna. Istället kunde Aspudden avgöra efter paus, det sista målet kom i matchens absoluta slutskede.

– Vi hade väl ett läge att kvittera vid 2–1, men utöver det var det en ganska uddlös forcering från vår sida. Totalt sett tycker jag ändå att vi skapade tillräckligt med chanser för att vinna. Det låter kanske lite dumt när vi fick stryk med 3–1, men så kändes det, sa Jonathan Johansson.

Målsättningen är att klättra i tabellen under hösten, trots att laget tappat nyckelspelare som Staffan Hedbäck och Johan Kjellberg. Istället har man fyllt på med talanger från U17-truppen. Förhoppningen är också att det nya samarbetet med division 1-klubben Linköping City ska bära frukt.

– Vi tittar inte utanför AFK och Linköping City, sa Jonathan Johansson.