Ishaq om knocken – och ursäkten: "Han sa förlåt"

Knocken var hård. Känslorna den utlöste också. Men Ishaq Abdulrazaq fick en ursäkt efteråt. "Han kom fram till mig efteråt och sa förlåt", berättar Abdulrazaq Ishaq om smällen mot Häcken.

Knocken. Abdulrazaq Ishaq ses om av IFK-läkaren Peter Cratz efter Martin Olssons mangling.

Knocken. Abdulrazaq Ishaq ses om av IFK-läkaren Peter Cratz efter Martin Olssons mangling.

Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Norrköping2021-07-20 17:30

Landslagsbacken Martin Olssons tackling i slutet av mötet i söndags tog rakt i bröstet på "Pekings" talangfulle 19-åring och tillhör nog inte ett av den tidigare Premier league-backens finaste ögonblicken i årets allsvenska.

33-årige Olsson visade ut – åkte på sitt andra gula kort av domaren Mohammed Al-Hakim – men av tumultet som uppstod när känslorna hamnade utanför spelarnas tröjor märkte IFK Norrköpings mittfältare inte mycket.

"Ishi" låg kvar länge innan han kunde resa sig och matchen kunde återupptas.

– Det gjorde väldigt ont och jag blev rädd. Kunde inte andas på tio-femton sekunder efter. Det tog ett par minuter innan jag kunde prata igen och säga hur jag mådde. Det tog både i bröstet och här i magen, säger Abdulrazaq Ishaq och pekar.

Under tisdagsförmiddagen gav han dock lugnande besked.

– Det känns mycket bättre nu, men jag behöver ta det lugnt ett par dagar.

Det visar sig också att Martin Olsson gav en riktig ursäkt till Abdulrazaq i spelartunneln på Platinumcars arena efteråt.

– Han kom fram till mig, sa förlåt och det respekterar jag. Jag svarade att det är sånt som händer i fotboll. Han förstod att det han gjorde var dumt, säger IFK-aren.

Kan du spela mot Hammarby?

– Jag hoppas på det.

Ishaq fick bästa betyget av samtliga hemmaspelare mot Häcken och gjorde i princip allting rätt – utom att hitta målet.

Solonumret i andra halvlek, en slalomåkning på 60 meter förbi halva motståndarlaget, avslutades med en delikat chip förbi Peter Abrahamsson. Men lyftningen gick också ett par decimeter utanför.

– Oh, my God så nära att det var. Jag har sett chansen efteråt, det var riktigt, riktigt nära, säger han om möjligheten som kunde gett hans första allsvenska mål den här säsongen.

Du kan inte ha sprungit mer i många matcher, du var överallt?

– Totalt blev det över elva kilometer och jag var uppe i 33,62 kilometer i timmen som maxhastighet, påpekar han efter titt i appen som har alla siffrorna.

– Men det är svårt att vara nöjd med sin egen insats när laget förlorar. Det är aldrig bra.

Abdulrazaq Ishaq är tillsammans med Alexander Fransson den enda utespelaren som startat samtliga elva matcher för IFK Norrköping i allsvenskan 2021.

– Det har gått bra, vår "team spirit" är mycket bra. Jag trivs i min nya roll, jag får vara med däruppe, i mitten, i defensiven. Det passar mig, säger han.

Ishaq hade fart på fötterna mot Häcken. Topphastighet: 33,62 kilometer i timmen.
Ishaq hade fart på fötterna mot Häcken. Topphastighet: 33,62 kilometer i timmen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!