– Fantastiskt skön seger. Vi gjorde det vi pratat om och tränat på. Det känns jättekul och jag är stolt över hur vi genomförde matchen, sa Magnus Oscarsson Söder efter säsongens första vinst.

Gissa om han var belåten.

Det var nollpoängare som möttes i vad som kallades för en tidig ångestmatch, men för RP såg det inte så spänt och oroligt ut. Det var ledning i stort sett från start till mål och inte så mycket till förhöjd puls för tränaren på bänken.

– Det var inte så att det skiljde en massa mål och du är aldrig helt säker. Men det kändes stabilt och bra, sa Oscarsson Söder.

Nervöst innan?

– Klart att det där med noll poäng kan sätta sig i huvudet, men jag försökte göra allt för att avdramatisera så mycket som möjligt. Att killarna skulle tänka på varför de spelar handboll och verkligen få in glädjen i det.

Vad betyder det att få en seger?

– Det ger ökat självförtroende och inte minst energi att fortsätta att köra på. Så det var viktigt.

RP gjorde en riktigt stark defensiv insats i 60 minuter med Patrik Tosteberg och Martin Karlsson som två dominanter i försvaret. Framåt var det riktigt bra före paus och något mer orytmiskt efter.

– Vi hade rätt bra koll på dem och fick stopp på de ytor som vi pratat om. Inte ofta det bara blir 18 insläppta mål och inte alltid som matchplanen håller på det sättet, men nu blev det som vi tänkt oss, sa Magnus Oscarsson Söder och gav beröm till hela laget.

Bäst framåt: åttamålsskytten David Näsman.

Målen i övrigt: Philip Claudius 4, Martin Karlsson 3, Christoffer Johansson 3, Jesper Flink, Isak Karlsson Süssly, Robin Johansson, Gabriel Lundqvist.